Selamat Datang

Portal ini merupakan alternatif kepada pelajar dan masyarakat untuk mendapatkan informasi berkaitan pengumuman , aktiviti dan program terkini yang melibatkan Pejabat HEP dan para pelajar Selangor di Mesir

Segala artikel,pengumuman dan berita yang tersiar adalah merupakan suara pejabat HEP Selangor namun segala komentar dan pandangan adalah pandangan peribadi pelayar ,bukan mewakili Pejabat HEP Selangor.segala pertanyaan ,aduan dan pandangan boleh dirujuk kepada Pejabat HEP Selangor Mesir +20224092392

WAKTU PERKHIDMATAN KAMI : HARI AHAD - KHAMIS ( WAKTU : 8.30AM - 3.30PM / REHAT : 12PM -1PM )

AHLAN WA SAHLAN..KAMI MENGALU-ALUKAN KEHADIRAN ANDA.

Jumaat, 15 Julai 2011

TERKINI TENTANG ASRAMA SELANGOR


                                                         ( Gambar Ilustrasi. Sumber :El-Attal Compenies)

Kerja-kerja akhir baikpulih Asrama Selangor semakin menghampiri penghujungnya.

Kerja terkini hanyalah melibatkan pembinaan mat'am(kafeteria) dan sutuh (ruangan tambahan tingkat atas) asrama yang tidak mengganggu proses perpindahan. Pihak Pejabat HEP Selangor dengan kerjasama padu Lajnah Penempatan, Badan Kebajikan Anak Selangor Mesir(BKASM) telah merangka pelan perpindahan secara berperingkat demi memastikan perpindahan para pelajar dan barang-barang perkakas asrama berjalan dengan lancar dan sempurna.

Gerakkerja ini dijangka akan selesai sebelum kedatangan Bulan Ramadhan Al-Mubarak pada penghujung bulan Julai ini.

Untuk pelajar Selangor, kalian akan dapat melihat keindahan luar dan dalam wajah baru bangunan ini dalam tempoh yang tidak berapa lama lagi.  

Selasa, 12 Julai 2011

KPI TARBIYAH MENGEMBANGKAN SAYAP KE BUMI JORDANBersempena dengan Lawatan Pegawai HEP Selangor ke Jordan baru-baru ini, satu majlis pelancaran Buku KPI Tarbiyah telah di laksanakan dengan jayanya.

Majlis yang diadakan sempena Mesyuarat Agong Tahunan (AGM) Badan Kebajikan Anak Selangor Jordan (BKASJ) telah disempurnakan oleh Ustaz Mohd Faryzan bin Subkhi, Pegawai HEP Selangor Mesir di Dewan Kuliah Tarbiyah, Universiti Yarmouk, Jordan.

Majlis penyerahan Buku KPI Tarbiyah kepada Yang Di Pertua BKASJ sesi 2010/2011 ini adalah sebagai simbolik perlaksanaan KPI Tarbiyah kepada seluruh anak-anak Selangor yang berada di bumi Jordan.

Sebagai pencerahan, Key Performance Indicator (KPI) Tarbiyah diwujudkan sebagai salah satu usaha untuk menilai prestasi syakhsiyah Mahasiswa Selangor secara tersusun dan bersistematik.

Ia adalah selari dengan hasrat murni Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan untuk melahirkan mahasiswa yang cemerlang dalam segenap aspek termasuklah cemerlang disudut akademik, syakhsiah, akhlak dan ibadah.

Setakat ini, KPI Tarbiyah ini telah diimplimentasikan kepada seluruh pelajar Selangor yang berada di Mesir.

Semoga dengan berkembangnya usaha murni ini ke peringkat Jordan, hasrat dan keinginan untuk melahirkan mahasiswa Islam yang cemerlang di dunia dan akhirat akan dapat direalisasikan.

Isnin, 11 Julai 2011

JAULAH MAHABBAH ANAK-ANAK SELANGOR DI JORDAN

Satu Siri Jaulah Mahabbah telah diadakan pada 7 hingga 9 Julai 2011 oleh Pegawai HEP Selangor Mesir, Ustaz Mohd Faryzan Subkhi. Objektif beberapa siri lawatan dan ziarah menemui para pelajar Selangor yang menuntut di Jordan ini diadakan ialah untuk merapatkan lagi ukhuwah antara pegawai dengan para pelajar disamping mengambil cakna tentang apa jua isu dan permasalahan mereka di sana, samaada dari sudut kebajikan, keselamatan dan pendidikan.

Pelbagai aktiviti dan program yang padat telah disusun sepanjang hampir 3 hari beliau di sana, antaranya :

a. Mengadakan kunjungan hormat ke Education Malaysia of Jordan(EMJ).
b. Menziarahi para pelajar Selangor yang menuntut di Universiti Mu'tah, Jordan.
c. Menziarahi pelajar Selangor yang berada di Amman, Jordan.
d. Menziarahi rumah-rumah pelajar Selangor di Irbid, Jordan.
e. Menjadi Tetamu khas dan menyampaikan ucaptama di dalam Mesyuarat Agong Tahunan(AGM) Badan Kebajikan Anak Selangor Jordan(BKASJ).
f. Melancarkan Buku KPI Tarbiyah untuk para pelajar Selangor.

Bagi pihak Pejabat Hal Ehwal Pelajar Selangor Mesir ingin merakamkan jutaan terima kasih khas kepada :

Pihak Education Malaysia of Jordan(EMJ),
Presiden dan seluruh Ahli Majlis Perwakilan Pelajar Malaysia Jordan (MPPMJ),
Yang Di Pertua BKASJ dan barisan kepimpinannya sesi 2010/2011,
Para Pelajar Ijazah Kedoktoran(PhD) Jordan,
dan seluruh anak-anak Selangor penuntut ilmu,

atas kerjasama dan sambutan yang amat baik yang telah diberikan oleh mereka semua semenjak kedatangan Pegawai sehinggalah kepulangannya kembali ke Mesir.

Semoga tautan ukhuwah yang terbina, menjadi wadah penyatuan dan mahabbah antara Pegawai dan seluruh pelajar Selangor di bumi Urdun.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail